Art
Cultura 06/02/2012

Una pintura de Cézanne es converteix en l'obra d'art més cara

La família reial de Qatar compra per 191,6 milions d'euros una de les cinc versions d''Els jugadors de cartes'. Les altres quatre es troben en importants museus d'arreu del món

Ara
1 min
'Els jugadors de cartes', de Paul Cézanne

BarcelonaLa família reial de Qatar ha comprat una de les cinc versions d''Els jugadors de cartes', de l'artista francès Paul Cézanne. El preu que han pagat, 191,6 milions d'euros, la converteix en la més cara de la història, segons informa la revista 'Vanity Fair'. Els detalls de la transacció no han transcendit, però amb la compra d'aquesta obra, Qatar aconsegueix una de les obres d'art més importants de la pintura moderna. Existeixen quatre versions més d'aquesta pintura, i es troben a grans museus d'arreu del món: Metropolitan Museum of Art, a Nova York, el Museu d'Orsay, a París, el Courtauld i la Fundació Barnes.

La venda es va produir, segons la revista, el 2011. Els membres de la família reial de Qatar van contactar amb el propietari, el magnat grec George Embirikos, poc abans de la seva mort, el 2011. Els representants del seu llegat es van fer càrrec de les negociacions, durant les quals dos marxants, William Acquavella i, suposadament, Larry Gagosian, van oferir 220 milions de dòlars per la pintura. Aleshores la família reial en va oferir 250, tot i que podrien haver pagat fins a 300 milions de dòlars.

Fins ara, la quantitat més gran de diners desembutxacada per a una obra d'art en una subhasta era de 106 milions de dòlars, que es van pagar l'any passat per un retrat fet per Picasso. A títol privat s'han pagat entre 125 i 150 milions de dòlars per obres de Pollock, Klimt, Picasso i de Kooning. Els 191,6 milions oferts per la família reial de Qatar superen, de llarg, totes les quantitats anteriors.

stats