Publicitat
Publicitat

ART

Una aquarel·la de Cézanne es ven per 13 milions d'euros

La casa Christie's també ha subhastat quadres de Matisse, Picasso i Monet. Demà continuarà la subhasta amb Munch, Andy Warhol, Francis Bacon i Roy Lichtenstein

Una aquarel·la preparatòria de la sèrie 'Els jugadors de cartes' de Paul Cézanne s'ha venut avui a Nova York per 12,84 milions d'euros, durant una subhasta d'art modern i impressionista organitzada per la casa Christie's. Desapareguda des de 1953 i localitzada entre les propietats d'un col·leccionista de Texas aquest any, l'obra marca un punt d'inflexió en la carrera de Cézanne, ja que mostra "el procés artístic que seguia per posicionar els seus personatges, que usaria després en les seves obres mestres", segons va explicar Sharon Kim, portaveu de Christie's.

També es va vendre per 12,84 milions d'euros 'Les peònies' de Henri Matisse, una de les primeres obres del francès (1869-1954), que el 1905 es va traslladar a Cotlliure amb el seu protegit, André Dérain, per començar a experimentar amb la forma i la força del color.

A la subhasta també es va vendre 'El descans', un retrat pintat per Pablo Picasso (1881-1973) el 1932 de la seva amant Marie-Thérese Walter, que va aconseguir 6,6 milions d'euros, i el quadre 'Dos nus ficats al llit', per 5,9 milions d'euros, realitzat el 1968, en un sol dia, i que, amb el seu fons verd, constitueix un homenatge a l'obra mestra d'Édouard Manet (1832-1883) 'L'esmorzar sobre l'herba'. 'Les senyoretes de Giverny', de Claude Monet (1840-1926), en el qual el pare de l'impressionisme va representar uns feixos de blat que imiten la silueta d'unes joves contra el paisatge, es va vendre per 6,4 milions d'euros.

Demà continuarà la temporada de subhastes a Nova York amb una venda de Sotheby's la peça estrella de la qual és una de les quatre versions d''El crit' d'Edvard Munch, així com alguns quadres contemporanis d'Andy Warhol, Francis Bacon, Roy Lichtenstein i Picasso.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT