OBITUARI
Cultura 06/08/2012

Tots ploren la mort de 'la Llorona'

Del president mexicà Felipe Calderón a artistes com Joaquín Sabina. 10 personatges recorden la cantant, que ha dit aquestes últimes paraules: "Me'n vaig amb Mèxic al cor"

Ara
2 min
'Mariachis' davant de l'hospital de Cuernavaca / EFE

BarcelonaEl compte oficial de Twitter de Chavela Vargas ha anunciat la mala notícia. "Silenci, silenci: a partir d'avui les amargors tornaran a ser amargues... se n'ha anat la gran dama, Chavela Vargas". Després afegia que se n'havia anat "com les grans: amb el seu medalló de xamana i el seu ponxo vermell posat". Asseguren que les últimes paraules han sigut: "Me'n vaig amb Mèxic al cor"

- El president mexicà, Felipe Calderón, va dir per Twitter: "Lamento molt la mort de Chavela Vargas. Com ella va dir: no mor, transcendeix. Es queda amb nosaltres en les seves cançons".

- El seu "marit" Pedro Almodóvar li dedica una carta:

- Joaquín Sabina escriu a 'El País': "A

- Lila Downs, que es considera una de les seves hereves: "Sempre viurà en nosaltres!!".

- Paulina Rubio: "Has vingut al teu Mèxic a morir. La teva música segueix viva x sempre!".

- El Consell Nacional per a la Cultura i les Arts (Conaculta) ha destacat en un comunicat que Chavela Vargas "va ser una de les veus més representatives de Mèxic" i "pionera del gènere vernacle".

- Julieta Venegas: "Ai Chavela!!! Tu no mors perquè viuràs sempre en nosaltres, La teva veu i el teu esperit ens donen força. Gràcies. Descansa en pau".

- Alejandro Sanz: "Noo, no m'ho digueu. Ai, se m'ha torçat l'ànima. Adéu Chavela. Bon viatge, ens has deixat, mestre. Vola Senyorona. I diga-li al món: aquí et quedes. Fins sempre".

- Julia Otero: "Sabina va dir allò: tots dos ens assemblem en dues coses: ens ho hem begut tot i hem anat amb moltes dones".

- Gael García Bernal: "Chavela, on deus ser?".

stats