Música

Classe magistral de Chick Corea al Conservatori del Liceu

El pianista ha interpretat una desena de composicions i ha contestat les preguntes dels alumnes. L'acompanyaven el baix de Carles Benavent i la bateria de Roger Blàvia

El pianista i compositor nord-americà de jazz Chick Corea, un dels més destacats des dels anys 60, ha entusiasmat prop de 400 alumnes del Conservatori del Liceu de Barcelona amb una classe magistral, en què ha alternat paraula i música. Durant dues hores, l'artista ha volgut tocar el piano acompanyat dels músics catalans Carles Benavent en el baix elèctric i de Roger Blàvia a la bateria, dos professionals amb els quals ja havia col·laborat en ocasions, en un ambient de camaraderia i bona sintonia musical.

Convidat per la Fundació de Música Ferrer Salat, Armando Anthony Corea (Chelsea, Massachusetts, 1941), més conegut com a Chick Corea, ha congeniat amb els alumnes del Conservatori gràcies a la seva amabilitat i bon sentit de l'humor i ha estat molt aplaudit. Corea ha interpretat una desena de composicions i ha contestat les preguntes dels alumnes, aconseguint trencar el gel dels primers minuts, i fins i tot, ha invitat a pujar a l'escenari i a tocar el piano a una jove que volia saber com s'assoleix la màxima precisió.

Un mestre de la improvisació
El músic, que va començar a tocar el piano als quatre anys i que va rebre les seves primeres influències de jazz de Horace Silver i Bud Powell, té en la seva família antecedents espanyols i ha col·laborat professionalment amb Paco de Lucía. Precisament, ha finalitzat la seva classe amb la peça "Zyryab", en homenatge al guitarrista de Cadis. Chick Corea, guanyador de diversos premis Grammy, ha assistit a aquesta trobada hores abans d'oferir un únic concert en solitari al teatre-Auditori de San Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Els seguidors de Corea l'esperen amb expectació aquesta nit, ja que està previst que toqui el piano en solitari, cosa que sempre ha assegurat que suposa un estímul i una aventura per a ell, que assegura gaudir de la improvisació en cada concert."Atès que poques vegades toco en solitari, no em preocupo de preparar-me, sinó que em deixo portar per la improvisació i pels meus interessos actuals i m'encanta experimentar per veure com reacciona el públic, per la qual cosa els meus concerts varien d'una nit a una altra", subratlla en la nota de presentació del seu concert.

Conegut durant els anys 70 pel seu treball de jazz fusió i compositor de diversos estàndards de jazz com 'Spain', 'La Fiesta' i 'Windows', Corea és també un dels pocs teclistes elèctrics amb un so particular i reconeixible en els sintetitzadors. Des dels seus inicis, Chick Corea sempre ha estat un pianista singular, donada la seva formació musical simultània entre el jazz i la música clàssica, per la qual cosa abraça un públic molt heterogeni, més enllà de les fronteres del jazz.

Més continguts de