Cinema
Cultura 24/12/2010

Christian Bale en la nova superproducció de Zhang Yimou

La pel·lícula adapta un llibre del xinès Yan Geling sobre la massacre de Nanquín, que els japonesos van assetjar el 1937. La xifra oficial de morts va ser de 100.000, però també es van cometre gran nombre de violacions i tortures sistemàtiques. És un dels episodis més sagnants de la història de Xina

Redacció
1 min
Christian Bale i Mark Wahlberg a The Fighter

BarcelonaSegons informa EFE, Les tretze dones de Nanquín serà el títol de la nova pel·lícula del conegut realitzador xinés Zhang Yimou, l'autor de Sorgo Rojo (1987), El camí cap a casa (1999) o La linterna roja (1991). Zhang Yimou, avesat a dirigir superproduccions en els darrers anys (Hero, La casa de les dagues voladores), explicarà un episodi sagnant de la història de Xina, la massacre de la ciutat de Nanquín a mans de l'exercit japonès el 1937, des del punt de vista del personatge de Christian Bale, que interpretarà a un capellà que va protegir un grup de prostitutes i estudiants dels soldats japonesos.

La pel·lícula reprèn l'escenari de la massacre de Nanquín després que l'any passat s'estrenés Ciudad de vida y muerte, de Lu Chuan, que tractava la mateixa qüestió i va guanyar la Concha d'Or al festival de San Sebastià.

L'elecció de Bale parla de la voluntat d'exportar la pel·lícula al mercat internacional. "Hem fet moltes pel·lícula sobre aquest episodi, però sempre com si parléssim per a nosaltres mateixos. Potser d'aquesta manera hi haurà una nova audiència jove que es miri la pel·lícula i descobreixi el que va succeir a Nanquín."

stats