ART
Cultura 07/02/2013

Christie's no aconsegueix vendre 'L'escala de l'evasió', de Joan Miró

La casa de subhastes va adjudicar una escultura de l'artista per 7,2 milions d'euros

Acn
1 min
'L'escala de l'evasió', de Joan Miró / CHRISTIE'S

LondresLa casa Christie's no ha aconseguit vendre 'L'escala de l'evasió' de Joan Miró, considerat l'estrella de la subhasta que es va fer dimecres a la nit, en la major subhasta surrealista del món amb aquest quadre amagat del públic durant quasi 60 anys. 'L'Echelle de l'évasion', pintat el desembre del 1939, era l'obra amb el preu de sortida més elevat, amb una estimació d'entre 5,8 i 9,2 milions d'euros, però no s'ha col·locat a ningú. En canvi, sí que s'ha venut l'escultura 'Femme debout' (Dona de peu), i a un preu més elevat de l'esperat, 7,279,177 euros. A banda, la casa va vendre 'Nu accroupi', de Pablo Picasso, per 8,4 milions d'euros, i 'Le peintre', també del malagueny, per 4.05 milions.

Tot i que aquesta obra de Miró partia com a estrella per la seva singularitat, no va convèncer els compradors d'art. "Aquesta obra és el pont cap a les famoses constel·lacions de Miró", havia explicat a l'ACN l'expert de Christie's, Olivier Camu. De fet, el febrer passat el seu 'Poema Pintat' va batre el rècord mundial de l'artista amb 27 milions de dòlars.

A més de la nit surrealista, la casa de subhastes va celebrar ahir la venda Impressionista i Moderna, amb grans clàssics com Picasso, Modigliani o Matisse. 'Nu accroupi', pintat el 1960 per Pablo Picasso (1881-1973) es va vendre per 8,4 milions d'euros, i 'Le peintre', del 1967, del mateix autor va arribar als 4,050,777 euros.

stats