Publicitat
Publicitat

CINEMA

Festival de Cinema de Canes

Canes acaba amb un musical

Christophe Honoré presenta 'Les bien-aimés' al Théâtre Lumière per celebrar que el Festival arriba al final del recorregut.

El comitè de selecció del Festival de Cinema de Canes no podia haver trobat una manera més llaminera de posar fi a la secció oficial. Obrir amb el film de Woody Allen Midnight in Paris ja va ser un bon reclam, i Christophe Honoré s'ha encarregat de posar la cirereta al pastís amb Les bien-aimés, una comèdia musical amb un càsting de primera línia que reuneix, entre d'altres, Catherine Deneuve, la seva filla Chiara Mastroianni i el desitjadíssim actor Louis Garrel, fill del cineasta Philippe Garrel.

Les bien aimés repesca el bo i millor del colorisme francès, amb un homenatge implícit als grans musicals de Jacques Demy. Hi ha referències a Les senyoretes de Rochefort, la pel·lícula que va descobrir Deneuve a la gran pantalla, i a Els paraigües de Cherbourg. També s'hi endevina l'esperit paròdic d' On connaît la chanson, d'Alain Resnais. I, com aquesta, Les bien-aimés és una pel·lícula d'embolics, infidelitats, bogeries amoroses i, sobretot, molta joventut.

És cert que el guió perd l'oremus a mig llargmetratge -i això no és poc dir, perquè la projecció dura gairebé dues hores i mitja-. Però val més la pena gaudir del seu regust caramel·litzat -i al mateix temps pessimista- que no pas entretenir-se a sentenciar que la història és plana. Amb la sobredosi de cinema encara a la vena, tot el públic ha agraït que, arribant a la meta, el Festival oferís aquest petit descans. Demà, els 4500 periodistes acreditats començaran el dia amb el somriure encara dibuixat sota el nas, i tindran prou energia per afrontar la publicació del palmarès, prevista a quarts de vuit del vespre. 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT