CINEMA
Cultura 21/05/2011

Canes acaba amb un musical

Christophe Honoré presenta 'Les bien-aimés' al Théâtre Lumière per celebrar que el Festival arriba al final del recorregut.

Josep Lambies
1 min
'Les bien-aimés' amb Catherine Denevue i Chiara Mastroianni

CanesEl comitè de selecció del Festival de Cinema de Canes no podia haver trobat una manera més llaminera de posar fi a la secció oficial. Obrir amb el film de Woody Allen Midnight in Paris ja va ser un bon reclam, i Christophe Honoré s'ha encarregat de posar la cirereta al pastís amb Les bien-aimés, una comèdia musical amb un càsting de primera línia que reuneix, entre d'altres, Catherine Deneuve, la seva filla Chiara Mastroianni i el desitjadíssim actor Louis Garrel, fill del cineasta Philippe Garrel.

Les bien aimés repesca el bo i millor del colorisme francès, amb un homenatge implícit als grans musicals de Jacques Demy. Hi ha referències a Les senyoretes de Rochefort, la pel·lícula que va descobrir Deneuve a la gran pantalla, i a Els paraigües de Cherbourg. També s'hi endevina l'esperit paròdic d'On connaît la chanson, d'Alain Resnais. I, com aquesta, Les bien-aimés és una pel·lícula d'embolics, infidelitats, bogeries amoroses i, sobretot, molta joventut.

És cert que el guió perd l'oremus a mig llargmetratge -i això no és poc dir, perquè la projecció dura gairebé dues hores i mitja-. Però val més la pena gaudir del seu regust caramel·litzat -i al mateix temps pessimista- que no pas entretenir-se a sentenciar que la història és plana. Amb la sobredosi de cinema encara a la vena, tot el públic ha agraït que, arribant a la meta, el Festival oferís aquest petit descans. Demà, els 4500 periodistes acreditats començaran el dia amb el somriure encara dibuixat sota el nas, i tindran prou energia per afrontar la publicació del palmarès, prevista a quarts de vuit del vespre.

stats