Moda
Cultura 21/12/2010

Elio Berhanyer s'acomiada de la confecció

El dissenyador d'alta costura i prêt-à-porter tanca el seu taller de Madrid després de cinquanta anys de trajectòria

Redacció
1 min

BarcelonaElio Berhanyer, un dels grans de la moda, ha tancat el seu taller de Madrid. La crisi i una mala gestió empresarial s'han apuntat com els motius d'aquest tancament. Modaes.es ha destacat que el delicat estat de salut del dissenyador ha fet que Artesanos Camiseros, el fons d'inversió amb el qual es va associar, no hagin volgut seguir finançant la seva empresa.

Bernhanyer va iniciar-se al món de la moda als 27 anys, de forma totalment autodidacta, i el 1960 va presentar la seva primera col·lecció de prêt-à-porter a Madrid. Els seus treballs han tingut projecció internacional i, entre d'altres, ha vestit personalitats com Ava Gardner o Cyd Charisse. El 1998 va participar en la creació de l'Associació de Creadors de Moda d'Espanya, juntament amb Ángel Schlesser, Antonio Pernas, Devota&Lomba, Jesús del Pozo i Roberto Verino.

Diferents dissenyadors han donat suport a Berhanyer i l'han animat a seguir treballant. La dissenyadora Juana Martín ha reivindicat la particpació d'aquest "mestre de mestres" a la propera edició de Cibeles, segons ha informat EFE.

stats