Cinema
Cultura 07/03/2011

Comença el festival de cinema gastronòmic Film&Cook

Des d'avui fins el diumenge 13, l’espai FAD (Foment de les Arts i el Disseny) acollirà aquest festival, que té com a plat fort, l'estrena mundial del documental 'elBulli, Cooking in progress'

Efe
2 min
'El Bulli, Cooking in progress' es projectarà al certamen

BarcelonaL'estrena del documental Mugaritz, la cocina inacabada, ha encetat aquesta tarda el festival Film&Cook, dedicat a la gastronomia i al cinema de qualitat. La mostra, que té la seu al FAD (Foment de les Arts i el Disseny) i al MACBA, durarà fins el diumenge el 13 de març. En la seva programació destaca l'estrena en primícia d'elBulli, Cooking in progress, que es projectarà per primer cop a les 19 h d'avui i després es reposarà en diferents horaris al llarg del festival.

Durant aquests quatre dies, els espectadors podran triar entre quatre passis: matí, migdia, tarda, nit i una sessió 'golfa'. A més, totes les sessions comptaran amb una demostració gastronòmica. La programació de demà començarà a les 11.40 h amb la pel·lícula Soul Kitchen i després la restauradora Mey Hoffman oferirà un col·loqui amb demostració gastronòmica. Al migdia, a les 14.10 h serà el torn de la pel·lícula Ou, de Semih Kaplanoglu, i del xef Ángel Pascual, del restaurant Lluçanés, que farà una demostració d'ou amb cava. A l'hora de berenar (16.40 h) es farà el passi 18 comidas, de Jorge Coira, i a continuació, Pere Planagumà, del restaurant Les Cols farà una demostració de gastronomia emocional. Per sopar, Film&Cook oferirà el pack de Bon Appétit, de David Pinillos i la demostració de la cuina per als sentits a càrrec del xef galleg Xoán Crujeiras. També hi haurà un col·loqui amb els protagonistes de la pel·lícula i un tast de vins Jean Leon i pans del forn Turris. La jornada de divendres continuarà a les 23 h amb la projecció de Lo que más quiero, després de la qual arribarà el torn dels còctels amenitzats per DJ Capo.

A les jornades de dissabte i diumenge es projectaran les pel·lícules El Viaje de Jane, de Lorenz Knauer; Leche i Miel, de Semih Kaplanoglu; Mammuth, de Gustave Kervern; The Runway, d'Ian Power; 24 Hour Party People, de Michael Winterbottom, i Guest de José Luis Guerin.

Diumenge, l'última jornada, concentra les demostracions dels cuiners més cèlebres: a les 11 h Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau, participarà en un col·loqui sobre cuina mediterrània; el torn de Ferran Adrià arribarà a les 17.50 h i els germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Dos Cielos, faran una demostració de cuina de cine a les 20.45 hores.

stats