Cultura 27/02/2011

'Cisne negro' triomfa als premis Spirit

El film de Darren Aronofsky guanya en els apartats de millor pel·lícula, director, actriu i fotografia

Redacció
1 min
Natalie Portman

BarcelonaCisne negro s'ha convertit en la principal vencedora de la 26a edició dels premis Spirit, els premis del cinema independent americà. Ha aconseguit quatre guardons: millor pel·lícula, millor director (Darren Aronofsky), millor actriu (Natalie Portman) i millor fotografia (Matthew Libatique).

"El productor Brian Oliver i la seva companyia van signar un acord terrible en donar el seu vistiplau per fer aquest film. Molta gent els va dir que mai no aconseguiria fer-hi diners i ara són fotudament rics", ha declarat Aronofsky.

L'estatueta al millor actor se l'ha emportat James Franco (127 horas), que aquesta matinada exercirà de mestre de cerimònies al costat d'Anne Hathaway en la 83a edició dels premis Oscar.

"Em sento molt bé", ha explicat Franco. "Els Oscar fa 83 anys que se celebren. Jo només m'uneixo a aquest gran aparell. Serà una cosa molt familiar i divertida. Ens permetran que estiguem relaxats i no ens forçaran a encaixar en un motlle en què no cabem", ha afegit . Els premis destinats a les millors actuacions de repartiment han anat a parar a John Hawkes i Dale Dickey, tots dos per Winter's Bone, que partia com la favorita amb set candidatures. Los chicos están bien s'ha emportat el premi al millor guió, obra de Stuart Blumberg i Lisa Cholodenko.

El guardó John Cassavetes, lliurat a la millor pel·lícula feta amb menys de 500.000 dòlars de pressupost, ha anat a parar a Daddy Longlegs, mentre que el títol de millor pel·lícula estrangera ha estat per a la britànica El discurs del rei, favorita als Oscar gràcies a les seves 12 nominacions.

El premi al millor documental ha estat per a Exit Through Gift Shop, de Banksy, i el de millor òpera prima l'ha obtingut Get Low, d'Aaron Schneider.

stats