Música
Cultura 25/04/2011

Èxit "aclaparador" del festival de música de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera, el primer dedicat als compositors de música clàssica de Catalunya, ha tancat aquest Diumenge de Pasqua una primera edició amb un èxit "aclaparador"

Acn
1 min
El Cor Madrigal va tancar el festival

CerveraSegons l'organització, gairebé 3.000 espectadors han assistit durant quatre dies als concerts i activitats del certamen. La cloenda l'ha fet el Cor Madrigal al Paranimf de la Universitat de Cervera, per on han passat des de Dijous Sant l'Orquestra de Cambra de Cervera, la de Granollers, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Quartet Casals i Alba Ventura, i el compositor Albert Guinovart. Tot plegat, envoltat de tallers i sessions de conversa entre els especialistes en la matèria.

El director del festival, Xavier Puig, ha explicat que els concerts de vespre, amb els grans intèrprets, han estat dels més concorreguts, tot i que encara ha estat més destacada la participació als concerts familiars, on els amants de la música clàssica han portat els seus fills perquè descobreixin aquest art.

Aquesta primera edició ha servit per homenatjar el compositor lleidatà Enric Granados. El Festival de Pasqua ha durat des de Dijous Sant, i ha omplert de música clàssica i taules rodones els espais emblemàtics de Cervera, com la Universitat, el teatre de la Passió o la Paeria. El director del festival, Xavier Puig, ha assegurat que era "molt necessari crear un entorn de trobada i intercanvi dels compositors catalans".

stats