Cultura 08/02/2012

Interroguen Claude Lanzmann, el director de 'Shoah', per assetjament sexual a l'aeroport de Tel Aviv

Segons mitjans israealians el cineasta va abraçar i besar una treballadora de seguretat sense el seu consentiment

Afp
1 min

ParísClaude Lanzmann, director de la pel·lícula 'Shoah', va ser interrogat per la policia dimarts a l'aeroport de Tel Aviv, arran d'una denúncia presentada per una empleada de seguretat, segons informa avui France Press, confirmant la informació del diari 'Haaretz'.

Segons aquest diari dimarts a la nit Lanzmann hauria besat i abraçat sense el seu consentiment una treballadora de seguretat de l'aeroport Ben Gurion abans d'agafar un vol a París. La policia israeliana ha refusat per declaracions sobre els fets.

"Una treballadora de la seguretat va registrar els nostres equipatges tres vegades, i com que vaig veure que em seguia mirant després de l'escorcoll, em vaig posar un dit damunt la barbeta per dir, amb ironia, als meus assistents: 'Mireu com n'és d'encantadora' –ha declarat Lanzmann per desmentir les acusacions–. La treballadora es va anar a queixar al seu superior, que em va arrencar el passaport de les mans i va trucar a la policia. Després de l'interrogatori, em van tornar al lloc on feia més de mitja hora que esperava. No va passar res, tret que les treballadores de seguretat de l'aeroport, a jutjar pel seu comportament, estan malaltes i grans. Israel és una barreja de Kabul, Teheran i les especialistes en estudis de gènere nord-americanes". En acabar l'interrogatori, el cineasta diu que el "van portar a l'avió que havia estat esperant durant més d'una hora i mitja".

Claude Lanzmann és l'autor del film 'Shoah', una referència documental sobre l'extermini als camps de concentració nazis. Viatja sovint a Israel, on ha dirigit diverses pel·lícules. Les dràstiques mesures de seguretat de l'aeroport Ben Gurion sovint provoquen incidents. S'aconsella als passatgers arribar-hi 3 hores abans del vol.

stats