Publicitat
Publicitat

CINEMA

Mor el 'tiet Ben' de Spiderman

L'actor Cliff Robertson, que va guanyar un Oscar per Charly al 1968, ha mort als 88 anys

Cliff Robertson, l'actor que en els últims temps va encarnar l'oncle Ben a Spiderman i que va guanyar un Oscar per Charly al 1968, ha mort avui de causes naturals als 88 anys, segons ha informat la seva família.

Robertson va començar la seva carrera al cinema als anys cinquanta, amb diversos papers en sèries de televisió i teatre. El 1963, el llavors president John F. Kennedy el va recolzar personalment per interpretar la pel·lícula PT-109, que recreava la participació del futur mandatari en la II Guerra Mundial. La pel·lícula va resultar un fracàs, encara que la crítica va lloar el paper de Robertson. El seu gran moment arribaria amb la interpretació d'un home mentalment discapacitat que es converteix en un geni després d'una operació, un paper que havia interpretat prèviament a la televisió i n'havia adquirit els drets per a la gran pantalla. Charly va esdevenir un èxit i li va reportar un Oscar, encara que compromisos de rodatge a l'exterior li van impedir rebre'l personalment.

El 1977 va saltar de nou a la primera pàgina dels diaris, encara que en aquesta ocasió per denunciar que el president de la productora Columbia Pictures, David Begelman, havia falsificat la seva firma en un xec per 10.000 dòlars. Les enemistats creades en destapar l'escàndol van fer que la seva carrera quedés estroncada. La manca d'ofertes dels estudis el va obligar a treballar com a portaveu d'una companyia telefònica fins que al 1981 va tornar al cinema amb la pel·lícula Brainstorm, l'última que rodaria Natalie Wood.

El 1957 es va casar amb l'exdona de Jack Lemmon, Cynthia Stone, amb qui va tenir una filla, Stephanie. El 1966 es va casar de nou, amb l'actriu i rica hereva Dina Merril, amb qui va tenir una filla, Heather. La parella es divorciaria el 1989. 

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT