Renuncia el director del CoNCA, Norbert Tomàs

Plega perquè considera que s'ha tancat l'etapa de transició al Consell. El plenari accepta la dimissió i ja ha proposat un nom nou al conseller

Aquest matí el director del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Norbert Tomàs, ha anunciat al plenari de l'ens la seva intenció de dimitir per motius personals.

Tomàs, que havia accedit al càrrec el maig del 2011 procedent de la direcció general de Cooperació Cultural, ha dirigit administrativament el CoNCA durant la crisi que va suposar el canvi en la llei que el regula i que va impulsar el conseller del ram, Ferran Mascarell. Sis mesos després d'accedir al càrrec, 10 dels 11 membres del plenari van dimitir. Una nova llei que restringia la capacitat del CoNCA a un òrgan consultiu i fiscalitzador de l'acció de govern –que no atorga subvencions– va ser aprovada i es va nomenar nou plenari el juny del 2012, amb Carles Duarte de president.

Aquest divendres el plenari ha acceptat la renúncia de Tomàs i ha decidit elevar al conseller la proposta d'un substitut. El conseller l'haurà de portar a Govern i aquest, aprovar-lo.