CIRC
Cultura 17/05/2013

El CoNCa vol que es recuperi La Vela de circ de Vilanova i la Geltrú

Dos anys després que es tanqués, el Consell Nacional reclama que la Generalitat es responsabilitzi d'aquest espai de residència i creació de circ

Ara / Acn
1 min

CulturaEl Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCa) ha defensat en un comunicat que es recuperi La Vela, el Centre de Residència i Creació de Circ de Vilanova i la Geltrú, en desús des del maig del 2011. La carpa del centre, amb un cost de manteniment de 95.000 euros anuals, es va guardar el juliol passat en un magatzem municipal a l'espera que una nova localitat instal·lés l'equipament.

La intenció del CoNCa és que l'equipament passi a mans de la Generalitat perquè es pugui restaurar i un cop feta la donació i restauració pugui retornar a l'activitat cirense a través d'un concurs públic.

Segons declaracions del CoNCa, "la conjuntura de crisi en la qual estem immersos està incidint de forma greu en el món de la cultura i requereix el màxim compromís de col·laboració i de generositat entre les institucions, els sectors i la societat". D'aquesta manera, el Consell pretén afrontar la difícil situació en què viu la creació artística del nostre país.

stats