Cultura 23/02/2011

Les dones boniques de Garry Winogrand

La Fundació Foto Colectania exposa l'obra d'un dels fotògrafs que va canviar el rumb de la història de la fotografia

Redacció
1 min
Sense títol (Noba York, 1968)

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Fundació Foto Colectania exposa, a partir de demà i fins el 4 de juny Women art beatiful, la sèrie de 85 obres del fotògraf nord-americà Garry Winogrand, que als seixanta i setanta va captar l'alliberament de la dona als Estats Units.

Considerat com un dels fotògrafs que va canviar el rumb de la història de la fotografia, Winogrand e es va centrar en la captura directa de la realitat, sense retocs ni idees afegides. Juntament amb Lee Friedlander i Diane Arbus, Winogrand representa el “nou estil nord-americà”. A les fotografies de Winogran hi apareixen combinades, com reflex de la complexitat del món que va fotografiar, l'espontaneïtat amb una aparent confusió. “Fotografio una cosa per saber a què s'assembla una vegada l'he fotografiada”.

Segons Pepe Mora, director de Foto Colectania, és difícil afirmar quins fotògrafs contemporanis no han estat influenciats per Winogrand, que tot i no ser molt conegut pel gran públic, és una de la figures clau de la història de la fotografia.

stats