Colita guanya el Premio Nacional de fotografia

"A la seva fotografia sempre hi ha humor, intel·ligència i ironia", diu l'acta del jurat

 

La fotògrafa Colita (Isabel Steva Hernández) ha sigut guardonada amb el Premio Nacional de fotografia que concedeix el ministeri de Cultura i que està dotat amb 30.000 euros. El jurat ha reconegut la seva trajectòria de més de cinc dècades en el camp del fotoperiodisme, el retrat i l'assaig fotogràfic. "A la seva fotografia sempre hi ha humor, intel·ligència i ironia", es pot llegir a l'acta del premi.

El jurat també ha destacat el compromís de l'autora, nascuda a Barcelona el 1940, amb la seva època i amb la defensa dels drets de la dona.

Colita es va formar al costat d'Oriol Maspons, Julio Ubiña i Xavier Miserachs i ha col·laborat amb mitjans com 'Fotogramas', 'Tele-Expres', 'Mundo Diario' i 'Destino', 'Interviu', 'Reporter', 'Cuadernos para el diálogo', 'La Calle' i 'Boccaccio'. A més, Colita va col·laborar amb la discogràfica Edigsa als darrers anys 60 i va realitzar les campanyes de promoció de músics de la nova cançó com Guillermina Motta, Núria Feliu i Joan Manuel Serrat, i amb l'arribada de la democràcia es va especialitzar en fotografiar la ciutat de Barcelona.

A més del Premio Nacional de fotografia, Colita va ser reconeguda amb la Medalla del Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona, la Creu de Sant Jordi (2004), el Premi Fad d'Honor i el Premi Internacional Terenci Moix (2011).

Més continguts de