Publicitat
Publicitat

Cinema

Jaume-Collet Serra presenta el seu esperat i exitós 'Sin identidad'

"Seria un somni dirigir una pel·lícula a Barcelona"

Amb un somriure tímid dibuixat perennement a l'expressió, Jaume Collet-Serra ha presentat a Barcelona 'Sin identidad' ('Unknown'), un film protagonitzat per Liam Neeson, que dóna vida a un home que es desperta en un hospital de Berlín després d'un accident de cotxe i que s'adona que algú ha assumit la seva identitat. El cineasta reflexiona sobre les possibilitats de rodar en català, que creu que no suposen més handicap que fer-ho en castellà, i s'obre a rodar un film a Barcelona

Jaume Collet-Serra té ganes de treballar a Catalunya, sobretot com a productor. Tothom és poc profeta a casa seva? El cineasta català afincat a Hollywood des de molt jove ho té clar: "Jo no vull ser profeta, vull seguir treballant, que és el que m'agrada", respon. El director de Sin identidad afirma que li fa il·lusió quan els films s'estrenen a casa perquè marxar "és un sacrifici" i vols tornar "havent conquistat l'estranger".

I ho ha aconseguit. El film es va estrenar en el passat Festival de Berlín i va escalar fins a la primera posició de la taquilla americana després d'estrenar-se. "Et sents realitzat, tens la sensació que has complert l'objectiu perquè amb la taquilla és com es mesura l'èxit als EUA", ha explicat Collet-Serra. Al seu entendre, Sin identidad era la pel·lícula que oferia l'oportunitat d'arribar fins al número 1 perquè tenia tots els ingredients: un actor com Liam Neeson i un film d'acció rodat en una ciutat europea.

Preguntat sobre si voldria treballar a Catalunya, Collet-Serra argumenta que com a director "encara no", però sí com a productor, i, de fet, ja té un projecte engegat que dirigirà Jorge Dorado – Mindscape– abans que s'acabi l'any i que es podria rodar a Barcelona.

"M'agradaria venir aquí molt més sovint però he de trobar els projectes adequats per poder-ho fer", afirma. Una de les iniciatives en què està més involucrat és amb Ombra Films, una productora amb la qual volen buscar realitzadors joves i espanyols que vulguin fer llargmetratges de baix pressupost rodats en anglès. "M'encantaria dirigir una pel·lícula a Barcelona, seria un somni!", expressa el cineasta català.

El film se situa a Berlín malgrat que la novel·la en què es basa el film, Out of My Head, de Didier van Cauwelaert, s'ubica a París. "Berlín té una crisi d'identitat que m'anava bé per explicar què li passa al personatge principal", constata Collet-Serra. Al seu parer, París és massa familiar pels americans, que la relacionen amb una ciutat romàntica.

Malgrat que afirma que no veu gaire cinema espanyol, creu que hi ha una nova generació de realitzadors "molt interessant" en el gènere de terror i thriller que està preparada per creuar les fronteres. "Hi ha molt de talent per poder fer pel·lícules a l'estranger", afegeix, i es mostra "molt content" perquè un film com Pa negre hagi anat "tant bé en català".

Rodar en català no és més handicap
Jaume Collet-Serra no descarta rodar un film en català en el futur, sempre que trobi "el tema que li interessi". Per ell, "el handicap" és rodar en una llengua que no sigui l'anglès. "El català no és més handicap que rodar en espanyol", precisa.

"Un cop vas a veure un film subtitulat és igual l'idioma en què estigui rodat. Normalment aquestes pel·lícules no solen funcionar gaire perquè al públic no li agrada veure films subtitulats, però s'han de fer", precisa.

Aquestes són, per ell, propostes culturalment interessants, malgrat que no totes tinguin un "gran èxit comercial". "Però és una gran alegria quan coincideix", afirma en referència a Pa negre. Tot i que està plenament immers en el cinema comercial, Collet-Serra no descarta que algun dia vulgui fer una pel·lícula en català, quan trobi una proposta adequada.

El film Sin identidad, rodat íntegrament a Alemanya, narra la història del doctor Martin Harris (Liam Neeson), que es desperta en un hospital de Berlín després d'un accident de cotxe. En aquest moment, s'adona que la seva dona ja no el reconeix i que un altre home (Aidan Quinn) ha assumit la seva identitat. Ignorat per les autoritats i perseguit per uns misteriosos assassins, troba un aliat (Diane Kruger) que l'ajudarà a enfrontar-se a la veritat i a descobrir la seva identitat real.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT