Publicitat
Publicitat

TEATRE

Comediants estrena 'Persèfone' al Festival Porta Ferrada

L’espectacle, que ja s’ha representat a Moscou, és una reflexió en clau mitològica sobre la vida i la mort 

La companyia de teatre Comediants estrenarà demà, per primer cop a Catalunya i en català, l’espectacle Persèfone. Varietés mortals, una proposta musical que utilitza la mitologia grega per ambientar una reflexió sobre la vida i la mort com a dues cares d’una mateixa moneda.

Persèfone. Varietés mortals es va estrenar per primera vegada en castellà al Festival Internacional de Teatre Txékhov de Moscou, amb 14 representacions, i ha passat aquest estiu pel festival de San Javier, a Múrcia. És la història de Core, una noia verge que és raptada pel déu de la mort, Hades, i condemnada a viure la meitat de l’any entre els morts, com a Persèfone, i l’altra meitat, a la primavera, al món dels mortals. Aquest mite dóna origen a les estacions de l’any.

L’espectacle arriba per primer cop en català abans de passar pel Teatre Lliure, al desembre. Segons el director d’escena dels Comediants, Joan Font, que ahir va rebre la Medalla d’Honor del Festival de Peralada, “l’adaptació al català ha estat més fàcil del què em pensava, ens ha ajudat molt el fet que la llengua materna dels actors sigui el català”. Tot i així, Font reconeix que, com que es tracta d’un espectacle musical “ha estat més difícil acostumar-se a fer les cançons en una altra llengua”.

Persèfone, amb Meritxell Duró, Àngels Gonyalons, Jordi Llordella, Laia Oliveras i Marc Pujol com a intèrprets, en farà una única representació a l’espai Port del Festival, demà a la nit.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT