MÚSICA
Cultura 04/01/2011

Comença el judici contra el doctor de Michael Jackson

Conrad Murray, el doctor personal del cantant, està acusat d'homicidi involuntari

Redacció
2 min
Un fan de Jackson a la porta de la Cort Superior de Los Angeles

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } El fiscal David Walgren ha acusat Conrad Murray d'haver causat la mort del seu pacient per abandonament, per no haver-li practicat una correcta reanimació, per no trucar els serveis sanitaris quan era necessari i per haver-los amagat que havia suministrat al cantant una anestèsia utilitzada normalment per practicar cirurgies. Així va començar la vista preliminar del judici contra el metge de Michael Jackson, celebrada a la Cort Superior de Los Angeles, que es va iniciar ahir al matí i està previst que duri entre set i vuit dies

El fiscal va detallrt a la Cort els que, segons ell, van ser els fets del 25 de juny de 2009, quan el cantant va morir per una intoxicació aguda per propofol. Després d'assajar a l'Staples Center, on el music es va mostrar enèrgic i optimista, Jackson es va dirigir a la seva propietat de Holmby Hills. Al llarg de la nit, Murray va proporcionar al seu pacient diferents classes de medicaments, que inclouïen lorazepam i vàlium, dos tipus de benzodiazepines. Al matí, entre les 10.40 i les 11 h, el doctor li va injectar una dosi de propofol, una potent anestèsia que s'utilitza generalment en intervencions quirúrgiques. A les 11.51 h, quan, possiblement, va començar a detectar que alguna cosa no estava bé en el seu pacient, Murray va trucar als serveis de seguretat personal del cantant, que molts d'ells no es trobaven a la propietat. El fiscal retreu al doctor que no truqués directament al serveis mèdics, cosa que va significar una important pèrdua de temps.

Segons el testimoni de Warden, un membre del cos de seguretat de Jackson va veure com el doctor estava intentant reanimar Michael Jackson amb una sola mà sobre un llit tou. El mateix Murray va demanar al guarda que l'ajudés a guardar totes les medicines que hi havia disperses i només quan va estar tot recollit a una bossa, va trucar al 911. Sempre segons el relat del fiscal, quan van arribar els serveis paramèdics, Murray no va fer cap menció a la dosi de propofol que havia subministrat Jackson unes hores abans.

Ed Chernolff, l'advocat defensor de Conrad Murray, no ha volgut fer una declaració en aquesta primer dia de judici, mentre que el primer testimoni de la defensa ha estat Kenny Ortega, el productor de la gira que Michael Jackson tenia programat realitzar durant el 2009.

stats