Música
Cultura 28/09/2011

Michael Jackson estava "en perfectes condicions" el juny de 2009

La advocada que va redactar el contracte entre la promotora AEG i Conrad Murray i el promotor de la gira 'This is it' asseguren que dies abans de la seva mort Jackson "estava fort" i ple d'energia

Ara
3 min

BarcelonaAquesta tarda s'ha reanudat el judici contra Conrad Murray per l'homicidi involuntari de Michael Jackson, que es pot seguir en directe per la web de la BBC. Entre els testimonis que s'han cridat a declarar en la segona sessió del judici destaquen Paul Gongaware, el promotor del que havia de ser l'última gira Michael Jackson, This Is It, el guardaespatlles del cantant i el seu assistent personal.

El promotor de This is it ha assegurat en la segona jornada del judici que el cantant "estava fort" en els seus últims assajos. Gongaware ha reprès aquest matí en la Cort Superior del comtat de Los Angeles el seu testimoni, que s'havia interromput al final de la primera sessió, el dimarts a la tarda. El promotor ha explicat la seva relació amb Jackson i la seva implicació en la contractació del metge Conrad Murray, acusat d'homicidi involuntari per la mort del cantant.

Gongaware ha indicat que el 23 de juny, dos dies abans de la mort de Jackson, el cantant "estava fort" i ple d'energia sobre l'escenari, i va qualificar el seu últim assaig, datat el 24 de juny, com "un bon assaig".

L'estat de l'artista durant aquests dies resulta de rellevància per a l'acusació, que tracta de demostrar que Michael Jackson va morir a causa d'una "flagrant negligència" suposadament comesa per Murray el dia de la mort, i no per una deterioració continuada de la salut de l'artista. La fiscalia considera que el metge va injectar una dosi excessiva de propofol al cantant i posteriorment va abandonar al pacient a la seva habitació per atendre una sèrie de trucades telefòniques.

Per la seva banda, la defensa sosté que Jackson era un addicte als fàrmacs des de feia anys i que prenia freqüentment propofol per combatre l'insomni. Els advocats de Murray afirmen que va ser el mateix Michael Jackson qui es va autoadministrar una dosi de propofol i lorazepam quan el seu metge no estava present.

Gongaware, que va treballar a les gires Dangerous i History de Jackson, ha confirmat que el cantant tenia previst fer 50 concerts com a part de This is it, que s'havien de celebrar a Londres entre juliol de 2009 i març de 2010. El contracte entre Murray, Jackson i la promotora AEG Live no va arribar a ser signat per les parts, malgrat que el doctor es descrivia a si mateix com a metge del cantant durant els últims tres anys, encara que no en exclusiva.

El document tenia data d'1 de maig i en ell s'indicava que Murray cobraria de forma retroactiva el seu salari, però segons ha declarat avui l'advocada que va redactar el contracte, Kathy Jorrie, AEG Live "no va pagar a Conrad Murray". Jorrie també afirma que Jackson era "increïble", estava "perfectament saludable" i en una "condició excel·lent" el 24 de juny de 2009.

La família de Michael Jackson va interposar una demanda contra AEG Live perquè considera que la promotora va actuar de forma irresponsable quan no va contractar un doctor que "veritablement cuidés del benestar" de Jackson i per no "proveir equipament" apropiat per a l'atenció sanitària de l'artista.

L'acusació ha citat entre la llista de negligències de Murray que no comptava amb màquines per vigilar les constants vitals de Jackson, ni amb aparells per practicar la reanimació cardiopulmonar. "Murray va dir que no necessitava l'equip fins que arribessin a Londres", ha apuntat Jorrie, qui també ha dit que el metge li va confessar en una conversa que "Michael Jackson estava molt bé, en perfecte estat de salut" i que "no hi havia res de què preocupar-se" després de repassar el seu historial mèdic.

stats