Moda
Cultura 31/01/2011

La passarel·la del 080 engega amb un futur incert

El conseller Mena ha afirmat que el Govern "aposta per la moda" però no s'ha posicionat sobre el futur de la passarel·la

Redacció
2 min
Constructivism, de Juan Antonio Ávalos

BarcelonaEl 080 Barcelona Fashion ha donat el tret de sortida a la seva setena edició, en què podrà veure's la col·lecció tardor-hivern 2011-2012 de divuit dissenyadors independents. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha inagurat la passarel·la i no s'ha posicionat sobre el seu futur, segons ha recollit EFE. "Disposem d'una indústria i d'un ecosistema de moda de gran trajectòria, i tenim talent i creativitat", ha assenyalat Mena. El sector "tindrà el suport del Govern, que aposta per la moda", ha afegit.

El primer dissenyador en trepitjar la passarel·la (instal·lada, com a novetat, en una carpa al passeig Joan de Borbó) ha estat Juan Antonio Ávalos, el guanyador de l'últim 080. Al so d'una sirena i sobre una l'escenografia (similar a una bastida) tenyida de vermell ha començat a desfilar la col·lecció Constructivism. From Russia with love: una barreja de roba més esport amb detalls de sastreria, amb els blaus, negres, vermells i ocres com a colors protagonistes. En contrast amb els anoracs i xandalls, algunes gavardines han apropat la col·lecció al món funcionarial i militar rus (no hi ha faltat la gorra de plat).

Montse Liarte ha presentat Fractal, una col·lecció negra i fúcsia que aposta per les cintures cenyides i algunes transparències. També incorpora les ombreres, que donen cos a un vestit sense mànigues, i les peces amb cremalleres i obertures 'inesperades' (a l'esquena d'una jaqueta o dels pits al melic d'una brusa). La desfilada sobre un fons de color rosa xiclet s'ha combinat amb una projecció d'elements òptics i geomètrics.

A més dels dissenys de Tsolo Munkh i Karlotalaspalas, Brain & Beast (el nom comercial d'Angel Vilda) ha exhibit Décalogue (Part I/MURK). Jerseis i pantalons amb quadres, per a ells; faldilles fins als genolls combinades amb camises, per a elles. Una proposta molt portable, elaborada amb punt, llanes, i caixmir, i decorada amb cinturons i corbatí amb serrells.

Fins dimecres, el 080 acollirà desfilades, el showroom i diferents conferències relacionades amb la moda.

stats