Cultura 03/03/2011

Arrenquen els Carnavals de Sitges i Vilanova i la Geltrú

L'Arrivo vilanoví manté el pressupost però incorpora algunes novetats de l'any passat. A Sitges el rei Carnestoltes anirà acompanyat de la reina del Carnaval i les rues més importants tindran lloc diumenge i dimarts

Jordi Nicolás Soler
2 min
carnaval sitges

BarcelonaEl Carnaval de Vilanova i la Geltrú -l'Arrivo- incorporarà enguany algunes novetats malgrat mantenir el mateix pressupost que l'any passat. El barri del Mar tornarà a rebre Sa Majestat Carnestoltes, després d'anys d'haver estat rebut al centre de la vila. Concretament, l'acte començarà a la rambla de la Pau. Per escalfar motors s'ha estrenat una nova pàgina web que inclou galeria d'imatges, música, vídeo i un museu virtual. D'aquesta manera, s'amplia el recorregut de la desfilada de carrosses i mascarades, que es concentrarà al passeig Marítim. Com que estaran obligades a circular pel pas sota la via del carrer Magdalena Miró, no podran fer més de 3,20 metres d'alçada, una amplada de 3,60 i una llargada de 8 metres. El ball de l'Arrivo es durà a terme a l'aire lliure, a la plaça del Mercat, a diferència de l'any passat, que es va celebrar en un envelat. Itutu Ache i Llaguts de Vilanova són les comparses que s'hi afegeixen. També canvia la Casa Mortuòria Reial on es podrà acomiadar el difunt Carnestoltes, que s'instal·larà a la plaça de les Neus.

Pel que fa a la festa de Sitges, el rei Carnestoltes comptarà amb la col·laboració de la reina del Carnaval. Ambdós arribaran avui a la vila i s'adreçaran cap a l'Ajuntament i en prendran possessió. Després s'escollirà la la reina infantil del Carnaval en una de les entitats locals, el Casino Prado Suburense. A aquest acte seguiran les xatonades a l'entitat local El Retiro, al Prado o a l'Agrupació de Balls Populars. La rua més important -la Rua de la Disbauxa- tindrà lloc diumenge, amb cinquanta carrosses i més de 3.500 participants disfressats pel centre de Sitges. L'altra rua destacada serà la Rua de l'Extermini, dimarts, amb el mateix recorregut que l'anterior. Dimecres de Cendra s'acabarà el Carnaval i es procedirà a l'enterrament del rei Carnestoltes, que serà acompanyat pels veïns. Un cop finalitzat l'enterrament es llegirà el seu testament.

stats