La Comissió de la Dignitat premia la família de Salvador Puig Antich

La Nit de la Memòria també reconeixerà el filòleg Jordi Carbonell i el músic Josep Soler

La Comissió de la Dignitat celebrarà el 28 de gener una nova edició de la Nit de la Memòria, en què atorgarà els premis Dignitat. En la celebració, que es farà a la sala d'actes de l'Orfeó Martinenc, a Barcelona, es premiarà la família de Salvador Puig Antich, el filòleg Jordi Carbonell i el músic Josep Soler.

El premi per a les germanes de Salvador Puig Antich, Montsserrat, Carme, Imma i Merçona, vol reconèixer "la seva tasca constant i decidida per denunciar la indignitat dels processos polítics del franquisme i per aconseguir la nul·litat del procés del seu germà i de la resta de represaliats polítics del franquisme".

Del filòleg i polític Jordi Carbonell es valora el seu treball en l'àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana i "la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la nostra llengua, cultura i drets nacionals que el portà a ser expulsat de la universitat i a ser empresonat i torturat per voler declarar en català davant de la policia".

El premi per al músic Josep Soler es un reconeixement a la seva aportació a la cultura musical catalana com a compositor i com a ensenyant als conservatoris de Barcelona i Badalona i a "la dimensió cívica de la seva actuació", que el va dur a retornar al ministeri de Cultura la Medalla d'Or al mèrit de belles arts "per la reaccionària i intolerant actitud del ministeri i el govern de l'Estat envers l'ensenyament i la cultura i envers Catalunya".

Durant l'acte s'interpretaran diverses peces del musical 'Isavel', a càrrec d'Iris Vilà i Antoni Mas, i també del compositor Josep Soler.