Les Comunitats Jueves celebren la "sàvia" rectificació del Rototom

Denuncien "les pressions intolerables del moviment BDS" i "un nou tipus de judeofòbia"

La Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (FCJE) ha celebrat avui la rectificació de la direcció del Festival Rototom Sunsplash de Benicàssim, que ha tornat a convidar el músic Matisyahu. Han qualificat la decisió de "sàvia i valenta".

En un comunicat, els membres d'aquesta Federació han destacat que hagi "donat fruits" la mobilització de l'opinió pública nacional i internacional per denunciar "una decisió clarament discriminatòria per motius polítics i religiosos contra un cantant jueu i nord-americà".

La FCJE ha emès aquest comunicat després que  avui el festival hagi convidat de nou Matisyahu a actuar el proper 22 d'agost després d'explicar que va anul·lar la seva actuació per  una campanya de "boicot" des del moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) i d'haver demanat disculpes després de reconèixer la seva "equivocació".

"Les pressions intolerables del sinistre moviment BDS i els seus còmplices que només busquen la deslegitimació de l'estat d'Israel recorrent a un nou tipus de judeofòbia han de ser estudiades pels tribunals a l'empara de la legislació vigent relativa als delictes d'incitació a l'odi i l'antisemitisme", ha demanat aquesta Federació de Comunitats Jueves.