Música

El Palau de la Música dedica el Concert de Sant Esteve a la pau

Els cors de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra oferiran el concert en 101a edició del tradicional concert del 26 de desembre amb peces de Bach, Pärt i Schönberg, entre d'altres

El desig de pau és el protagonista del Concert de Sant Esteve del Palau de la Música Catalana, titulat 'En molts llocs d'aquest món', que aquest any arriba a la 101a edició. Montse Guallar recitarà vuit poemes del poeta Miquel Desclot, que seran el fil conductor del concert, creat pel director de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau, Josep Vila. La selecció dels poemes s'ha basat en el centenari de la Primera Guerra Mundial i els 300 anys del 1714.

Segons Vila, els versos "serviran per fer una reflexió i una crida a la pau", i Guallar anirà recitant "a vegades entre actuacions, a vegades fusionant-los amb la música". Un total de 314 persones participaran en un concert de mes de dues hores que es podrà seguir a TV3 i on es podran escoltar peces del 'Magnificat' de Bach, 'Christmas song' de Mel Tormé i Robert Wells, 'Les dotze van tocant', 'Les bèsties del naixement' o 'Santa nit', entre d'altres.

El programa destaca per tres cants a la pau: 'Friede auf Erden' (Pau a la terra) d'Arnold Schönberg, que serà interpretat pel Cor de Cambra; 'Da pacem Domine' d'Arvo Pärt, per l'Orfeó Català; i 'Dona nobis pacem' de Bach, per l'Orfeó Català, el Cor de Cambra, el Cor Jove i el Cor de Noies. A l'escenari també hi haurà l'acompanyament de trompetes, percussió i òrgan, així com els cantants solistes Jofre Mestres, Jordi Cabarrocas, Martina Dotú, Assumpta Cumí i Anna Belén Anaya, entre d'altres.