Publicitat
Publicitat

Cinema

Una actriu iraniana és condemnada a presó i 90 cops de fuet per participar en una pel·lícula

Un tribunal de Teheran acusa Marzie Vafamehr, parella del cineasta Naser Taghvai, d'haver participat al rodatge del film 'Teherane man haray'

L'actriu iraniana Marzie Vafamehr ha estat condemnada a un any de presó i noranta cops de fuet per haver participat al film Teherane man haray (El meu Teheran a subhasta), segons ha informat la web iraniana Kalameh.

L'esposa del cineasta iranià Naser Taghvai va ser detinguda a finals de juliol després d'haver actuat a la pel·lícula, que narra els problemes d'una jove artista per viatjar a Austràlia.

Taghvai va declarar que, a més de Kalameh, es van detenir altres persones per haver participat al film –que comptava amb permís del Ministeri de Cultura i Orientació Islàmica–; finalment, només ella havia estat processada i podria estar empresonada a la província de Teheran, en un galliner que no reuneix condicions d'habitabilitat, ha apuntat el seu marit.

Teherane man haray (El meu Teheran a subhasta) va ser produïda per Garanaz Musavi (iraniana i resident a Austràlia) en el marc de la seva tesi universitària. La cinta es va presentar a diferents festivals, va arribar a Iran per una via que es desconeix i ara es distribueix al mercat negre. "Abans es venia a 12.000 rials (poc més d'un dòlar) i ara, a causa del procés, es ven a 70.000 rials (gairebé sis dòlars), ha explicat Taghvai.

En els darrers mesos ha augmentat la pressió sobre els artistes, sobretot les cineastes o actrius, que han estat detingudes i condemnades a diverses penes.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT