Política Cultural
Cultura 27/12/2011

El Consell de Cultura no vol que el CCCB se "supediti" al Macba

L'organisme proposa que el Macba s'expansioni cap a la seu del FAD

Ara
2 min

BarcelonaEl Consell de Cultura de Barcelona no veuria amb bons ulls que el Macba ocupés espais del CCCB per exposar part de la seva exposició permanent. En opinió d'aquest organisme, "existeix una complementarietat de públics entre el Macba i el CCCB. El primer té molts visitants estrangers i el segon atrau sobretot els locals". Com a alternatives, davant els problemes d'espai per la col·lecció permanent del Macba, el Consell de Cultura proposa la seu del FAD, "si aquesta institució s'acabés traslladant al DHUB". Una altra opció seria que "una mostra de col·lecció permanent s'exposés a Fabra i Coats". El document, que firmen Antonio Monegal, Flavià Company, Xavier Cordomi, Daniel Giralt-Miracle, Rosa Pera i Eva Vila, tots ells membres del comitè executiu del Consell de Cultura, també suggereix que la Virreina es converteixi en una "plataforma de les iniciatives del Macba relacionades en la cultura de la imatge fotogràfica i audiovisual".

El document fa altres propostes. Entre d'altres, descarta el Canòdrom com a seu del Centre d'Art Contemporani (CAC) amb la perspectiva que en el futur pugui servir d'aparador per projectes dissenyats específicament per aquest espai. Pel Consell de Cultura és molt més important que es posi "una xifra concreta al compromís econòmic amb l'activitat del CAC, abans fins i tot de decidir-ne la ubicació". El Consell recomana apostar per Fabra i Coats com a seu més idònia per al CAC, i aprofitar alguns equipaments més cèntrics, com Virreina, La Capella i Arts Santa Mònica.

El document també critica "la desproporció entre despeses estructurals i activitat, amb prop de dos terços dels recursos dedicats a les primeres, és un problema greu". El Consell de Cultura alerta sobre les conseqüències d'aquesta desproporció: "Les reformes estructurals no són fàcils d'aplicar, però cada vegada són més urgents. Si baixa l'activitat i es manté l'estructura, la desproporció creix fins a límits insostenibles".

stats