Música

El Cor Jove Nacional de Catalunya, a la caça dels millors talents del país

Aquest cap de setmana tindran lloc a Barcelona les audicions i el procés de selecció

El Cor Jove Nacional de Catalunya selecciona aquest cap de setmana "els millors talents del país". Del 25 al 27 d'abril tindran lloc a Barcelona les audicions per escollir a trenta-dos joves cantaires entre 18 i 28 anys que formaran part de la segona temporada del Cor, que renova els membres anualment "per tal d'oferir igualtat d'oportunitats als nous talents emergents".

Les proves de selecció seran a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). L'any passat, més d'un centenar van participar en les proves preliminars i enguany s'espera que aquesta xifra es dupliqui.

Nous cantaires, nous directors

Els components del Cor no són els únics que es renoven cada temporada. La direcció artística també és rotatòria i sempre va a càrrec de dos directors de prestigi, un de català i un d'internacional, per tal d'oferir als cantaires la possibilitat de formar-se i descobrir diverses maneres de treballar.

Si l'any passat els cantaires van estar sota la direcció musical del lituà Vytautas Miskinis i Xavier Puig, enguany aquesta tasca anirà a càrrec de Ragnar Rasmussen (Noruega) i Josep Vila i Casañas, director de l'Orfeó Català.

Cinc concerts previstos per al 2014

El grup coral ja té confirmat un dels cinc concerts previstos al Festival Pau Casals del Vendrell el 24 de juliol. A banda, aquest any oferirà un concert extraordinari el 21 de novembre amb motiu de l'Assemblea General de la Federació Coral Europea–Europa Cantat, que tindrà lloc a Barcelona.

El Cor Jove Nacional de Catalunya és un projecte que impulsen conjuntament el Moviment Coral Català i les Corals Joves de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya.