El Cor Jove Nacional de Catalunya busca 32 cantaires

Els seleccionats, d'entre 18 i 28 anys, passaran a formar part del cor, que cada any es regenera per oferir oportunitats als més joves

El Cor Jove Nacional de Catalunya cerca cantaires per incorporar-se al grup. Trenta-dos joves d'entre 18 i 28 anys seran seleccionats per formar part de la segona temporada del cor, que cada any es regenera per oferir igualtat d'oportunitats als nous talents emergents.

L'any passat, més d'un centenar de joves van participar a les proves preliminars i ara s'espera que aquesta xifra es dupliqui. Les proves de selecció, obertes a tots els joves entre 18 i 28 anys es faran sota la direcció de reputats cantaires nacionals i internacional i se celebraran del 25 al 27 d'abril a Barcelona.

Els components no són els únics que es renoven. La direcció artística també és rotatòria i va a càrrec de dos directors de prestigi, un de català i un d'internacional, per oferir als cantaires la possibilitat de descobrir diverses maneres de treballar. Després de la direcció, l'any passat, sota la batuta del lituà Vytautas Miskinis i Xavier Puig, aquest any es confia la direcció musical a Ragnar Rasmussen (Noruega) i Josep Vila i Casañas (director de l'Orfeó Català).

Cinc concerts previstos per al 2014

El grup coral ja té confirmat un dels cinc concerts previstos al Festival Pau Casals del Vendrell el 24 de juliol. A més, aquest any excepcionalment oferirà un concert extraordinari el 21 de novembre a Barcelona amb motiu de l'Assemblea General de la Federació Coral Europea–Europa Cantat. El Cor Jove Nacional de Catalunya l'impulsen conjuntament el Moviment Coral Català i els Corals Joves de Catalunya amb el suport de la Generalitat.