MÚSICA
Cultura 17/04/2012

Iggy Pop, The Specials i Cypress Hill, al festival Cruïlla Barcelona

El certamen vol consolidar-se com el "tercer gran festival" de la ciutat en la seva cinquena edició

Efe
1 min
El director artístic del festival Cruïlla Barcelona, Jordi Herreruela / ACN, Pau Cortina

BARCELONAIggy Pop i la seva mítica banda The Stooges, els llegendaris The Specials i el hip hop atípic de Cypress Hill són els cap de cartell del festival Cruïlla Barcelona. El festival programarà prop de quaranta bandes durant els dies 6 i 7 de juliol al Parc del Fòrum.

"Cruïlla és un festival eclèctic que ocupa un espai que faltava que és el de les músiques del món i les músiques urbanes", ha dit Carles Sala, de l'Ajuntament de Barcelona. "Volem ser el tercer festival gran de Barcelona, al costat del Sónar i el Primavera Sound", ha indicat el director artístic del certamen, Jordi Herreruela. El Cruïlla l'any passat va reunir 22.000 persones i aquest any espera arribar als 30.000

El programa d'aquest any es completa amb músics tan diferents entre ells com els electrònics 2manydjs, els catalans La Pegatina, els balcànics Gogol Bordello, la mexicana Julieta Venegas i el veterà Dr. John & The Lower 911. També hi seran presents el jamaicà Linton Kwesi Johnson, la parella de Mali Amadou & Mariam, Quimi Portet, The Pepper Pots, Bigott, Depedro, Las Migas, Lenacay, Za!, Transadelica, Mendetz, Astrio, Prats i Joana Serrat. Completen el cartell Arnaldo Antunes, Toumani Diabaté, Lenine, Sharon Jones, Nneka, Dub Inc, Birdy Nam Nam, Parov Stelar Band, Gustavo Cordera, Nortec Collective i Els Tiki Phantoms.

stats