Cultura
Cultura 29/06/2011

La cuina catalana optarà a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès a ajudar a aconseguir aquest reconeixement internacional que confereix la Unesco. La candidatura es presentarà en els pròxims dos anys

Agències
1 min

BarcelonaL'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i l'Institut Català de la Cuina (ICC) presentaran la candidatura de la cuina catalana perquè sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Les dues entitats ho van anunciar ahir en la presentació del llibre "Corpus del patrimoni culinari català".

Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans, va destacar la importància de la cuina en una institució com l'IEC, en què els estudis sobre gastronomia estan integrats com un nou nínxol cultural per la importància que té a l'hora de generar els trets definitoris d'una societat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, també es va comprometre aquest dimarts a ajudar a aconseguir que la cuina catalana rebi el reconeixement de l'organització internacional, tal com ho van aconseguir els castells aquest darrer any. Mas va destacar la importància de la cuina catalana com a bé cultural i estímul econòmic i va augurar un segle d'or per la gastronomia del país.

El "Corpus del patrimoni culinari català", editat per l'ICC i elaborat durant vuit anys amb l'ajuda d'experts culinaris, cuiners professionals i particulars, recull 1.136 receptes típiques de la cuina catalana i suposa el primer pas perquè aquesta herència aconsegueixi el reconeixement internacional de la Unesco.

Els impulsors tenen previst presentar la candidatura en un termini aproximat de dos anys, un cop hagin aconseguit el suport econòmic de l'empresariat i el suport institucional del Govern.

stats