Moda
Cultura 14/02/2011

Custo Barcelona juga amb les tres dimensions

El dissenyador presenta una col·lecció de tons suaus i elements tridimensionals a la Setmana de la Moda de Nova York

Efe
1 min
Custo presenta la col·lecció 'Net però no tant'

Nova YorkEl dissenyador català Custo Dalmau ha presentat la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2011-12 a Nova York, una proposta en què ha introduït el 3D i una gamma de colors neutres, que mantenen la personalitat del creador.

Net però no tant és el nom de la col·lecció, una irionia que fa referència a "un món molt neutre per acabar amb un llenguatge molt contemporani i sofisticat". La componen una setantena de peces masculines i femenines d'estil boho chic, que parteix de colors més suaus. "He escollit una paleta de colors inusuals per a nosaltres, que és de colors suaus, pàlids, neutres, i des d'aquí, a base d'un treball de molt de detall i sobretot de la superposició de materials i de patchwork, he creat un efecte 3D, que és el que ens porta a la nostra identitat gràfica", ha explicat Custo Dalmau.

Una altra de les novetats és el treball amb els teixits, més enllà de la plasmació gràfica. Custo ha apostat per cosir micropeces d'altres materials, com cristall o plomes, per aconseguir un efecte tridimensional. Tampoc hi falta el moviment, a partir de recursos com els serrells. "El material predominant és la llana, la seda, l'acetat i algunes fibres sintètiques" i en els abrics, amb "els serrells, la llana i variants com el rami", s'aconsegueix molt de moviment.

La col·lecció es manté fidel a l'estil urbà, informal i sofisticat de Custo, però també aposta per la unió d'extrems, que permet passar d'"abrics molt amples a minijaquetes entallades".

stats