ART
Cultura 05/07/2011

Mor Cy Twombly, als 83 anys

Feia temps que l'artista americà lluitava contra el càncer que avui li ha causat la mort a Roma, segons informa l'agència France-Presse

Redacció
1 min
Imatge recent de l'artista Cy Twombly

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El pintor, fotògraf i escultor americà Cy Twombly ha mort avui, a l'edat de 83 anys, a l'hospital de Roma, segons ha anunciat el director de la col·lecció Lambert d'Avinyó, que tot just fa dues setmanes va inaugurar una exposició dedicada a les seves fotografies. Twombly va néixer a Lexington, a l'Estat de Virginia, el 25 d'abril del 1928, tot i que es va criar a Boston. Va ser un dels grans representants de l'expressionisme abstracte, conegut per les seves obres graffiti, pel seu desenvolupament d'una tècnica cal·ligràfica molt pròpia i pel seu traç a cavall entre el dibuix i la pintura.

L'any 1950 va conèixer l'artista Robert Rauschenberg, un dels més grans de la seva generació. Al seu costat va coincidir amb d'altres grans artistes de la talla de John Cage o Robert Motherwell, i va visitar Europa en un viatge pel Mediterrani. El 1959 es va casar amb la italiana Tatiana Franchetti, i els anys següents al matrimoni van suposar la més gran esplendor de la seva obra. Twombly va començar amb línies bàsiques traçades a carbó o a ploma, i mica en mica va fer evolucionar el seu art cap a l'escriptura, els grans treballs cromàtics o el collage.

Des de feia vàries dècades, Twombly vivia repartit entre la seva Amèrica natal i Roma. Els seus últims dies els vapassar ingressat, conseqüència d'un càncer contra el qual batallava des de feia anys, i que avui li ha causat la mort.

stats