Cultura 10/02/2011

Dalí bat rècord, i la natura morta de Gauguin és desada

L'estudi per a La mel és més dolça que la sang, de Salvador Dalí, va ser venut per 4,7 milions d'euros

Redacció
2 min
Un home admira a la sala d'exposicions de Christie's a Londres l'estudi preparatori de 'La mel és més dolça que la sang', de Salvador Dalí

BarcelonaLa pintura preparatòria per a La mel és més dolça que la sang, de Salvador Dalí, va batre el rècord de l'artista a les subhastes ahir al vespre a Christie's de Londres, amb un preu final de 4,7 milions d'euros. Amb tot, el lot més car de la venda d'art surrealista va ser L'imant, una pintura monumental de René Magritte que va aconseguir 5,5 milions d'euros.

Pel que fa a la subhasta d'art impressionista i modern, la més important de les que es van celebrar ahir, Terrassa a Vernon, de Pierre Bonnard, una de les tres obres de l'artista que es va poder veure al Saló de Tardor de París el 1923, es va imposar amb un preu final de 8,8 milions d'euros, el rècord de l'artista a les subhastes. Natura morta a L'Esperance, de Paul Gauguin, l'obra que sortia amb les estimacions més altes, no va trobar comprador.

Els altres preus més importants de la venda els van aconseguir Barca a Collioure, d'André Derain que va pujar fins a 6.903.399 € i Ballarines amb el tutú groc (Dues ballarines de groc), d'Edgar Degas, que va assolir 6,3 milions d'euros.

Igualment, es van subhastar quatre obres provinents de les col·leccions de l' Art Institute of Chicago: Sur l’impériale traversant la Seine, una pintura que Picasso va realitzar a París el 1901 va ser adjudicada per 5.716.983 €; Natura morta amb guitarra (Cortina roja), de Georges Braque va ser venuda per 4.662.391 €; Dona asseguda, d'Henri Matisse, va assolir 931.772 € i Gerro i pipa, 1919, una obra cubista de Pablo Picasso, va ser rematada en 509.935 €.

Segons els responsables de Christie’s, els resultatst obtinguts a les dues subhastes posen de relleu la fortalesa actual del mercat tan per al classicisme de l'art impressionisme com per a les obres mestres de l'avantguarda.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats