Cultura 11/02/2011

Dalí torna a fer rècord

El retrat del poeta Paul Éluard que Dalí va pintar el 1929 va superar, amb un preu final de 15,8 milions d'euros, el rècord que l'estudi de La mel és més dolça que la sang va fer dimecres.

Redacció
1 min
Retrat de Paul Éluard, de Salvador Dalí

BarcelonaEl retrat de Paul Éluard que Dalí va pintar el 1929 va tornar a fer el rècord de l'obra de l'artista, amb un preu final de 15,8 milions d'euros, tres vegades el valor de les estimacions. Així, doncs supera el rècord que dimecres va fer la pintura preparatòria per a La mel és més dolça que la sang.

La subhasta en la qual Dalí va fer rècord treia a la venda 60 obres d'una col·lecció particular d'art modern i contemporani que incloïa obres de Modigliani, Giacomettim Chagall, Juan Gris, Francis Bacon, Lucian Freud, Morandi, Antoni Tàpies o Eduardo Chillida.

Un altre dels plats forts de la subhasta, Tres estudis per a un retrat de Lucian Freud, de Francis Bacon, que havia estat estimat entre 8 i 11 milions d'euros, va ser adjudicat per 23 milions d'euros.

Igulament, L'acòbrata, una escultura de filferro d'Alexander Calder va ser venuda per 1,6 milions; La música, La Dansa i Bestsabé, de Marc Chagall per 2,1, 2,2 i 4 milions, respectivament, i Peine del viento II i Helsinki, d' Eduardo Chillida, van aconseguir 1,6 milions i 426.094 euros.

stats