LITERATURA

Un llibre recull el "sincer" epistolari entre Dalí i Lorca

Segons Víctor Fernández, responsable de l'edició de 'Querido Salvador, querido Lorquito', les cartes deixen entreveure "un joc de seducció"

L'editorial Elba publica 'Querido Salvador, querido Lorquito', un epistolari "sincer" entre el pintor Salvador Dalí i el poeta Federico García Lorca entre els anys 1925 i 1936 i altres cartes entre el poeta i la germana i el pare de Dalí. "Querido Lorquito: Estoy seguro que nos divertirá que nos viéramos de nuevo, ¿quieres?", és l'inici d'una de les últimes cartes que el pintor va enviar a Lorca, amb el qual va mantenir una gran amistat. El responsable de l'edició del llibre, Víctor Fernández, assenyala que "hi ha un joc de seducció en les cartes i no hi ha cap moment en què els dos abaixin la guàrdia".

Víctor Fernández ha explicat que, a banda, han afegit "algun document desconegut, com la carta de Dalí en què parla a Lorca de l''Ulisses' de James Joyce o una altra de Lorca a Dalí que s'inclou en l'àlbum de retalls del pare de Dalí". A més, l'obra es completa amb un dibuix pràcticament inèdit que el mateix Dalí va anomenar 'Lorca-Dalí'.

Més continguts de