Cultura 30/08/2011

Dalí desembarca a Moscou

Divendres s'inaugura al Museu Puixkin de Moscou, l'exposició més exhaustiva de Dalí a Rússia. Titulada 'Salvador Dalí: a retrospective', la mostra està composta per un centenar d'obres

Redacció
2 min
Salvador Dalí envoltat de reproduccions de les seves obres

BarcelonaCoincidint amb l’Any Dual Espanya-Rússia, el pròxim dia 2 de setembre s’inaugura al Museu Puixkin de Belles Arts de Moscou l’exposició que portarà per títol Salvador Dalí: a retrospective. Es tracta de la mostra antològica d’obra original de l’artista més gran que mai s’hagi celebrat al país. Es podrà veure des del 3 de setembre fins al 13 de novembre de 2011. L’exposició realitza un recorregut exhaustiu per la producció daliniana des dels anys 20 fins a les seves darreres teles. Ofereix al visitant l’oportunitat d’apreciar l’evolució, no tan sols tècnica, sinó també de les seves influències, recursos temàtics, referents ideològics, simbolisme, del seu original univers.

Les obres que componen la mostra, 25 olis, 20 aquarel·les, 70 dibuixos, així com nombroses fotografies, han sigut prestades exclusivament per la Fundació Gala-Salvador Dalí, i han gaudit del patrocini de la fundació cultural russa The Link of Times. Salvador Dalí: a retrospective és el resultat de la investigació i la col·laboració entre els equips de la Fundació Dalí i el Museu Puixkin. La selecció d’obra realitzada per ambdues institucions pretén oferir al públic moscovita una mirada exhaustiva a la trajectòria vital i artística de Salvador Dalí, així com també explorar l’última etapa de l'artista. Els comissaris de la mostra, Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis de la Fundació Dalí i Alexei Petujov, conservador del museu rus i Irina Antonova, directora del museu Puixkin, coincideixen que aquesta mostra aportarà nous elements per aprofundir en el coneixement de la producció daliniana a un públic que ha mostrat un gran interès per l’artista i la seva musa Gala, nascuda a Kazan. El dissenyador del projecte expositiu és el reputat pintor rus Boris Messerer, escenògraf del Teatre Bolxoi.

Dalí: a retrospective s'emmarca, a més, dins d’una àmplia estratègia d’apropament al públic rus. L’exposició en el Museu Puixkin culmina un procés iniciat el 2000 per la Fundació Dalí de captació de visitants russos al Triangle Dalinià.

stats