Música
Cultura 02/08/2011

Daniel Barenboim respon al tancament de l'orquestra West-Eastern Divan

El PP al Parlament andalús va anunciar que si guanya les eleccions tancarà la fundació i l'orquestra formada per músics d'Israel i Palestina

Efe
1 min
Barenboim dirigeix l'orquestra West-Eastern Divan

SevillaEl director d'orquestra Daniel Barenboim ha assegurat que a Espanya hi ha "massa política" vinculada a la música, després de l'anunci d'ahir que el PP tancaria la Fundació West-Eastern Divan Orchestra en cas de guanyar les properes eleccions.

El portaveu de cultura del PP al Parlament andalús va anunciar el tancament de la fundació de Barenboim amb seu a Pilas (Sevilla), que rep el suport de la Junta d'Andalusia. Abans de dirigir el concert a la Plaza Mayor de Madrid, el director va respondre que amb la mesura "es castigarà" a tots els que van a la seva escola "i a tots els palestins". "És molt simple. El Divan no són activitats lligades a una idea política. Això és erroni", va argumentar.

En moments de crisi, el millor és "millorar les activitats" de la Fundació, optimitzant el rendiment dels recursos "i per això s'ha de pensar en política" perquè la música, l'art i l'educació "no són coses de populisme". Barenboim va afegir que "aquest és el projecte que més beneficia Andalusia".

La West-Eastern Divan Orchestra, creada el 1999 amb Edward Said, està formada per músics d'Israel, Palestina i altres països àrabs.

stats