FESTIVALS

Dausà omple de gegants la catedral de Girona

El cantant acomiada el festival Strenes presentant el seu tercer treball discogràfic

Xerraire, divertit i amb ganes de mostrar el gir que ha fet amb el seu tercer treball, Ara som gegants. Així es va presentar ahir Joan Dausà al concert que va oferir a les escales de la catedral de Girona i que va servir per tancar la sisena edició del festival Strenes. “Ens agrada començar amb la cançó que dona nom al disc, perquè és una declaració d’intencions”, va confessar abans d’animar al públic assistent a “trencar amb allò que no ens deixa ser lliures”.

Ara assegut al piano, ara al centre de l’escenari amb la guitarra, Joan Dausà va combinar les noves cançons de l’últim treball, com ara Nàufrags i Tanca els ulls, amb altres d’antigues com ara Truca’m o Jo mai mai -el tema que el va fer conegut i que tot el públic va corejar de principi a fi-. “En aquesta gira m’he proposat no parlar tant… però no tinc clar que ho aconsegueixi!”, va dir fent broma el de Sant Feliu de Llobregat en una de les moltes intervencions que va fer al llarg de l’hora i escaig que va durar el concert. Però abans de parlar cridava “Posa’m llum, Lluís!” per poder veure les cares del públic que s’asseia al llarg de l’escalinata de la catedral, a qui no va parar de fer preguntes: “Esteu bé? Quants sou de Girona? I de fora? Havíeu vingut a un concert aquí abans? Com va el fred?” I, com a bon seductor, va fer el millor afalac que se li pot fer a un públic gironí: “Probablement Girona és la millor ciutat de Catalunya”. Va ser una mostra d’agraïment per haver esgotat totes les entrades disponibles en només quinze hores.

Un dels moments més emotius va ser quan va interpretar No pots tancar-nos a tots, una cançó que va advertir que tocaran en tots els concerts “fins que quedi l’últim pres polític a la presó”. Aquestes paraules van despertar els crits espontanis de “Llibertat!” entre les 900 persones que van assistir al concert. Acompanyat per una banda formada per teclats, guitarres, bateria i violoncel, Dausà va acabar l’actuació amb dos dels seus temes més moguts: Reis del món i La gran eufòria, però abans de marxar va voler jugar una mica amb el públic fent-lo cantar per sectors en determinats punts de la cançó, recordant els seus temps passats d’animador a la Festa dels Súpers. Aquest joc va fer aixecar els espectadors i va acabar ovacionant Dausà i la resta de músics que l’acompanyen en la nova gira.

Tot plegat en un concert que va servir per acomiadar l’Strenes, que ahir va tancar “la millor edició”, segons l’organització, amb més de 30.000 espectadors que han assistit a algun dels 40 concerts que han ofert artistes com ara Ramon Mirabet, Luz Casal, Sau30 o Morcheeba, en un any marcat per l’actualitat política, que va obligar -juntament amb la pluja- a suspendre el concert inaugural que havien d’oferir Els Catarres.

Més continguts de