CINEMA

David Lynch, Lina Wertmüller i Wes Studi rebran els Oscars honorífics el 2020

El director de 'Mulholland Drive’ ha estat nominat tres vegades a millor director i mai l'ha aconseguit

Ja es coneixen els primers noms dels premis Oscar que es repartiran l'any que ve en la gala que se celebrarà el 9 de febrer. Són els tres Oscars honorífics i el premi Jean Hersholt, una distinció que cada any reconeix la feina humanitària d'alguna persona relacionada amb la indústria del cinema. Pel que fa als guardons honorífics, els premiats seran els cineastes David Lynch i Lina Wertmüller i l'actor Wes Studi, segons ha informat John Bailey, president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques.

El creador de ' Twin Peaks' rebrà el seu primer Oscar després de tres nominacions a millor director, per les pel·lícules 'L'home elefant' (1980), 'Vellut Blau' (1986) i 'Mulholland Drive' (2001), per la qual també va optar al millor guió original. En el cas de la cineasta italiana Lina WertMüller, va ser la primera dona a ser nominada a un Oscar de millor direcció pel film 'Pascualino Siete Bellezas' (1977), amb aquesta pel·lícula també perdria el guardó al millor guió. Finalment, també serà reconegut Wes Studi, un actor popular als anys noranta per títols com 'Ballant amb llops' (1990) i 'L'últim mohicà' (1992).

Per la seva banda, el premi Jean Hersholt reconeixerà la feina humanitària de l'actriu Geena Davis, guanyadora d'un Oscar de millor actriu de repartiment pel seu treball a 'El turista accidental' (1988).

Els 10 moments dels Oscars 2019