ART
Cultura 14/02/2012

El CaixaForum acull la retrospectiva de Delacroix més gran dels darrers 50 anys

L'exposició es podrà veure fins al 20 de maig i coincidirà dos mesos amb una mostra sobre Goya per celebrar el desè aniversari del centre

Acn
1 min
'Mujeres de Argel en sus habitaciones'

BarcelonaFruit de l'acord entre l'Obra Social de La Caixa i el Museu del Louvre, el CaixaForum de Barcelona acull fins al 20 de maig la retrospectiva més completa realitzada en gairebé 50 anys d'Eugène Delacroix, considerat el "pare de la pintura moderna francesa" i un dels genis del romanticisme francès.

La mostra arriba a la capital catalana després de l'èxit rotund aconseguit a Madrid, on la van visitar 300.000 persones. L'exposició marca l'inici dels actes de celebració del desè aniversari de l'Obra Social de La Caixa, i coincidirà a partir del 16 de maig durant dos mesos amb una retrospectiva sobre Francisco Goya.

'Delacroix (1798-1863). De la idea a l'expressió' està formada per 130 obres, 25 d'elles provinents del Museu del Louvre, i la resta d'institucions d'arreu del món, com ara la Galeria dels Uffizi de Florència, la National Gallery de Londres, o el Metropolitan de Nova York.

L'obra 'Dones d'Alger al seu apartament' (1834), que pràcticament no ha sortit mai del Museu del Louvre i va inspirar Picasso pel seu particular 'Les dones d'Alger', serà un dels plats forts de l'exposició. D'aquesta manera, el comissari de l'exposició, Sébastien Allard, ha destacat la seva importància perquè suposa "l'inici de la pintura moderna francesa", quan Delacroix "depassa el subjecte com a element narratiu i pren consciència del poder expressiu del color".

stats