Denzel Washington: "Sóc un tipus ordinari amb una feina extraordinària"

L'actor rep aquest divendres el Premi Donostia a la seva carrera i inaugura el festival amb 'The Equalizer'

L'actor nord-americà Denzel Washington, la gran estrella de la 62a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, ha aparegut davant l'Hotel María Cristina vestit molt informal, amb uns pantalons de xandall, samarreta i gorra negres. El protagonista de 'The Equalizer', dirigida per Antoine Fuqua, ha dedicat gairebé un quart d'hora al migdia a saludar els aficionats, signar autògrafs i fer-se fotografies.

L'actor nord-americà ha ofert una roda de premsa i al vespre serà el protagonista de la cerimònia d'inauguració del Festival, en la qual rebrà el Premi Donostia amb què el Zinemaldia reconeix la seva trajectòria. Ha dit que està satisfet de la seva carrera perquè tot el que ha fet l'ha portat a Sant Sebastià. "Treballo dur i intento fer-ho al millor que puc", ha resumit.

"Sóc un tipus de poble, ordinari, amb una feina extraordinària", ha dit el protagonista de desenes de films, en els quals ha negat que sempre faci el mateix paper, tot i que ha reconegut que mai podrà ser Sidney Poitier: "De Sidney Poitier només n'hi ha un". El seu "primer amor", però, és el teatre, en el qual creu que es rep "molt més del públic". Washington, que s'ha alegrat de ser el primer artista negre que rep el Premi Donostia, ha assegurat que "no suposa cap càrrega" ser considerat un símbol de la comunitat afroamericana sinó que li encanta que els joves vegin en ell un referent.