Publicitat
Publicitat

Descobreixen a Ullastret un objecte de plom amb una inscripció ibèrica

Es tracta d'una troballa "excepcional" i ha aparegut a les excavacions del jaciment del Baix Empordà

Els arqueòlegs que treballen en les excavacions del fossat defensiu del Puig de Sant Andreu de la ciutat ibèrica d'Ullastret (Baix Empordà) han descobert una troballa "excepcional", segons el departament de Cultura. Es tracta d'un petit objecte de plom amb una inscripció ibèrica que correspondria a l'escriptura nord-oriental dual de 16 signes, segons l'estudi preliminar dut a terme per l'investigador Joan Ferrer. 

La peça s'ha trobat als nivells que cobrien el fossat i pesa 65 grams. Després de la troballa, l'objecte s'ha traslladat al laboratori de restauració del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona per a una primera avaluació del seu estat de conservació i per fer-ne un estudi més acurat. 

Les excavacions del fossat defensiu del jaciment d'Ullastret van començar al novembre i formen part del projecte de restauració de les muralles de la ciutat ibèrica, que duu a terme la direcció general de Patrimoni Cultural del departament de Cultura. Amb una durada prevista de quatre mesos, la restauració de la muralla i la part descoberta del fossat mostrarà un dels sistemes defensius més importants del món ibèric. 

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT