Patrimoni
Cultura 11/08/2011

Redescobrint els fonaments del temple d'August a Tarragona

Les intervencions arqueològiques permetran aclarir les dimensions del temple, que podria arribar al 47 metres de longitud. També han facilitat la troballa de monedes, fragments de roba episcopal i una llàntia islàmica

Acn
1 min

TarragonaLa segona campanya d'intervencions arqueològiques a l'interior de la Catedral de Tarragona han mostrat les dimensions de la fonamentació dedicada al culte imperial d'August, que supera els 43 metres de longitud.

La longitud exacta no s'ha pogut determinar perquè està per sota del nivell actual del paviment i s'allarga per sota del presbiteri. Segons l'arqueòleg del Capítol de la Catedral, Andreu Muñoz, l'antic temple romà podria tenir una extensió de fins a 47 metres de longitud i 27 d'amplada, d'acord amb les evidències arqueològiques.

La intervenció també ha servit per evidenciar que el temple va ser desmantellat a partir de la segona meitat del segle V. Muñoz ha destacat les evidències de presència tardo-romana i visigòtica sobre la plataforma de fonamentació del temple, que fa pensar que l'espai va ser desmantellat per iniciar un procés de transformació urbanística del tot el sector.

L'actuació ha permès trobar monedes de Jaume I i Alfons I, una medalla, fragments de roba episcopal i d'una llàntia islàmica i una placa amb esmalt d'argent parcialment sobredaurat i gravat a la talla dolça. Els objectes obtinguts són "esplèndids", segons Muñoz, per la seqüència de les construccions trobades fins a l'actualitat. Segons un dels directors de la intervenció i investigador de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Josep Maria Macías, un cop acabada la fase pròpiament arqueològica, ara toca difondre al màxim a nivell científic i ciutadà les troballes que s'han aconseguit.

stats