Publicitat
Publicitat

Sónar+D ( dia 2): Mapes per orientar-se

Més enllà de les conferències, el centre neuràlgic del Sónar+D és el MarketLab, la plaça pública on centres de recerca i empreses presenten les creacions tecnològiques. Enguany els visitants ho tenen més fàcil per orientar-se per interessos: al terra del recinte hi ha traçades unes línies de colors com les dels hospitals, però en lloc de portar-te al servei de radiologia aquí uneixen els estands dels expositors afins a un tema: segueixi la línia verda si busca tecnologies creatives, la groga si és més d’art digital, la blava per a la cultura maker o la vermella per a la música i el so. Una forma curiosa d’oferir referències a uns visitants que en aquesta edició ja han disposat de funció de geolocalització a l’aplicació del festival, que facilita trobar entre els múltiples escenaris aquell on passa allò que busques.

Precisament al MarketLab es pot veure un tipus diferent de plànol: el Sonomap del grup de visualització científica del Centre de Supercomputació de Barcelona. A partir dels registres dels sonòmetres municipals i de les dades obertes sobre llicències d’obres i espais de lleure, un model matemàtic calcula el nivell de soroll que hi haurà en cada moment a cada punt dels carrers. Si mires el Sonomap amb un visor de realitat virtual i uns auriculars, pots escoltar com sonarà aquell soroll. Ara bé, al Sónar+D no tot s’escolta. També hi ha coses que s’encenen, com els panells led de l’empresa catalana ProtoPixel, que ofereix una aplicació per dissenyar il·luminació decorativa i aplicar-la a distància, per exemple, als establiments d’una cadena de botigues. Ja ho estan fent a les sabateries Casas i a la torre Agbar, i potser el més sorprenent és el model de negoci: cobren 10 euros mensuals per botiga.

Cap de setmana familiar

Un 65% dels alumnes que hi ha actualment a les escoles acabaran treballant en una professió que encara no existeix. Si teniu fills -i sobretot filles!- en edat escolar i no voleu que aquest futur els agafi desprevinguts, fareu bé portant-los avui i demà al pavelló d’Itàlia per participar a la Maker Faire Barcelona, una activitat d’accés gratuït on podran entrar en contacte amb les tecnologies creatives.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT