Moda
Cultura 01/03/2011

Dior acomiada John Galliano

Les acusacions d'atacs racistes i el vídeo en què diu adorar Hitler han trencat les relacions entre el dissenyador i la casa d'alta costura

Efe
1 min
John Galliano, a l'entrada de la comissaria de París

ParísLa casa Dior ha anunciat que ha iniciat els tràmits per acomiadar John Galliano, acusat per insults antisemites i després de la difusió del vídeo en què assegurava adorar Hilter, en evident estat d'embriaguesa.

La casa d'alta costura parisina, de la qual John Galliano és director artístic des de fa 15 anys, va susprendre les relacions amb el dissenyador el passat divendres, després de fer-se públic el vídeo en què insultava els clients d'un bar de París i de la denúncia interposada contra Galliano per insults anitsemites.

"Avui, amb motiu del caràcter particularment odiós del comportament i de les declaracions sostingudes per John Galliano en un vídeo publicat dilluns, la casa Christian Dior ha decidit apartar-lo immediatament i iniciar un procés d'acomiadament contra ell", feia públic un comunicat de Dior. La responsable de Dior Couture, Sidney Toledano, condemnava a la nota les declaracions del modista, "en total contradicció amb els valors que sempre ha defensat" la casa.

Galliano, de cinquanta anys i nascut a Gibraltar, va negar les acusacions per les quals va ser detingut dijous. Altres testimonis també van declarar en contra del creatiu quan per internet havia començat a córrer el vídeo publicat per The Sun, una gravació de desembre de 2010 al barri parisí de Marais en què el dissenyador deia "adorar Hitler", aparentment borratxo. "La gent com tu estaria morta. Les vostres mares, els vostres avantpassats estarien fotudament gasejats", afegia. La fiscalia estudia portar el cas a magistratura.

stats