Cinema
Cultura 07/06/2011

Disney prepara acomiadaments massius

250 treballadors de tot el món es podrien quedar sense feina

Redacció
1 min

BarcelonaDisney ensenya la seva cara menys amable i el Tío Gilito preval per damunt de Mickey Mouse: els estudis Walt Disney tenen previst acomiadar 250 persones, el 5% del seu personal a tot el món. Aquesta retallada afectarà sobretot els treballadors de l'empresa a Califòrnia.

Segons la revista Variety, especialitzada en Hollywood, Disney hauria d'anunciar als treballadors aquests acomiadaments la setmana vinent. Les retallades de personal, segons la revista, afectaran els serveis de postproducció i distribució de les pel·lícules del gegant californià. De moment, cap font oficial ha confirmat aquesta informació, divulgada al mitjà per informadors anònims.

Variety també ha informat que aquests acomiadaments massius s'han fet esperar durant mesos a causa de l'estrena de Piratas del Caribe: En mareas misteriosas. També es dóna el cas que la divisió de films de Disney amb actors reals cada cop produeix menys; l'empresa s'ha bolcat en l'animació, i treballa amb Pixar i Dreamworks per omplir aquest buit. Aquest any, només quatre dels tretze films de Disney han estat produïts per la divisió d'animació.

stats