Cultura 25/08/2012

Disset companyies catalanes seran a la fira de dansa de Düsseldorf

Jordi Nopca
2 min
Cesc Gelabert, en la "retrospectiva de futur" V.O. +, que va presentar al Teatre Lliure.

BARCELONADel 29 d'agost a l'1 de setembre Düsseldorf es converteix en capital europea de la dansa gràcies a la Internationale Tanzmesse NRW, un certamen biennal que enguany comptarà amb la presència de disset empreses i institucions catalanes. Catorze hi seran presents a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals del departament de Cultura de la Generalitat, englobats en la marca Catalan! Dance. Són Gelabert Azzopardi Cia. de Dansa, Bàcum, Bianchini Producciones/NS Danza, Los Vivancos, Cia. Laura Morales, Cobosmika, Institut Ramon Llull, La Intrusa Danza, Les Filles Föllen, Mercat de les Flors, Companyia Àngels Margarit/Cia. Mudances, Societat Doctor Alonso, Sol Picó Cia. de Danza, i Thomas Noone Dance/Sat Teatre i Vesc (Plec). A més, tres companyies hi assistiran amb estand propi. Es tracta de Cia. Jordi L. Vidal, Cia. Plan B Sagardoy/Bravo i Fani Benages/La Veronal.

Un esdeveniment de referència

La presència catalana no s'acaba aquí. La producció From B to B d'Àngels Margarit, Cia. Mudances, Zoo i Thomas Hauert es podrà veure el dijous 30 d'agost a les 16 h, i Moscow , projecte de La Veronal, el divendres 31 d'agost a les 19.30 h. Aquests seran els dos showcases o live shows de l'edició actual.

En l'edició del 2010 hi van participar onze companyies catalanes -entre les quals hi havia la de Mar Gómez, Raravis i La Intrusa Danza, que enguany repeteix- i s'hi van fer tres showcases , entre els quals van destacar el de Sol Picó i el de Thomas Noone.

La Internationale Tanzmesse NRW de Düsseldorf va convocar fa dos anys més de 1.000 professionals del sector de la dansa de 42 països diferents. Companyies, coreògrafs, ballarins, agències, representants i institucions culturals de tot el món s'hi citen des de l'any 2002, l'any en què el govern alemany va decidir traslladar la Tanzmesse des d'Essen fins a Düseldorff, la capital del land de Rin del Nord - Westfàlia.

stats